Dream team = Miriam och Orbit 10.

Vad är en Crazy Kitemom? Måste du vara ung och barnfri för att kitesurfa? Är det verkligen nice att kitesurfa i Sverige? Jag ringde upp Miriam Wal, som startade upp Instagramkontot Crazy Kitemoms, för att reda ut detta och lite till.

Hur började du kitesurfa?
– Jag provade kitesurfing första gången när jag var i Brasilien förra året och det var verkligen en helt ny värld som öppnade sig. Sammanhanget runt kitesurfing är superkul, alla människor du träffar och platserna du får upptäcka, som du kanske annars inte rest till. Sen är så klart själva surfingen fantastisk. Jag har alltid varit en kicksökare och det fick jag definitivt av kite, men det kändes liksom mer hållbart och långsiktigt. Det går att fortsätta utvecklas i kitesurfing hela tiden så du kan få kicken om och om igen.

Så då var du fast?
– Definitivt! Jag kiteluffade runt i Brasilien och när jag kom hem i december började jag planera in nya resor. Jag hade inte en tanke på att surfa hemma i Göteborg, det verkade så himla tufft och kallt. Istället såg jag fram emot mina bokade resor till både Egypten och Västsahara. Sen kom Corona.

Då blev det Sverige i alla fall?
– Ja, det blev till att tänka om. Jag hade aldrig kitesurfat innan jag åkte till Brasilien så jag var van vid soliga stränder och varma vatten. Men när det inte gick att resa längre var det bara att skaffa en våtdräkt och ge sig ut på svenska vatten.

Och så uppstod Crazy Kitemoms?
– Haha, ja! Jag var ju nybörjare och när jag kollade runt i kitecommunityt såg jag mest surfare som var väldigt unga och superproffsiga. Det gjorde mig lite tveksam, jag tänkte att det kanske var för sent för mig som 40 plus. Men sen hörde jag talas om en man i 75-årsåldern som fortfarande kitesurfade och det gav sån inspiration! Man måste inte sluta vid en viss ålder, eller börja för den delen. Så jag bestämde mig för att göra min grej och det blev Crazy Kitemoms.

Nu är det full fart framåt?
– Ja, nu kör jag här hemma och det är faktiskt helt fantastiskt att också upptäcka den svenska naturen och surfcommunityt runt oss. Jag vill visa att kitesurfing rymmer alla människor, gammal som ung och nybörjare som rutinerad. Även om det är mycket på skoj med Crazy Kitemoms så är det också mitt sätt att bidra till ett bredare community. På Instagramkontot kan min resa och utveckling från start, inga proffs så långt ögat når haha. Det är superkul att vara teamrider för KITEKALLE också, Kalle har varit superschysst hela vägen.

Vad ser du fram emot i sommar?
– Jag ser fram emot att utvecklas i mitt surfande och bli självständig. Efter den första mentala spärren kring surf i Sverige har jag upptäckt hur himla gött det är här hemma också. Det handlar bara om att ha rätt utrustning! Så småningom ser jag fram emot att kunna hjälpa andra att börja kitesurfa. Faktiskt har min 74-åriga pappa börjat visa intresse för kitesurfing nu när jag har börjat. Han har varit seglare så det borde ju passa honom perfekt! Det är precis det vi vill med Crazy Kitemoms – inspirera andra! Det går att vara 40 plus och ändå börja med en sport som kitesurfing. Jag vill kunna leka resten av livet, inte bara när jag är ung!

Följ Crazy Kitemoms här https://www.instagram.com/crazykitemoms/

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *
Enter Captcha Here :