Möt teamrider Ingrid Kugelberg
”Det är verkligen världens bästa känsla att kitesurfa!”

Ingrid Kugelberg har alltid älskat att vara aktiv utomhus, och sedan lite drygt två år tillbaka delar kitesurfing förstaplatsen på listan över saker hon älskar att göra. Den andra är skidåkning.
– Jag har alltid varit fascinerad av brädsporter, att man förlitar sig på väder och vind för att ta sig fram. Det är verkligen världens bästa känsla att kitesurfa!

Du blev teamrider på Kitekalle för ett år sedan, hur kommer det sig?
– Jag fick frågan av Charles och tyckte att det lät väldigt kul. Jag är relativt ny i sporten och har egentligen mest surfat utomlands, men jag har verkligen blivit väl omhändertagen i teamet. Det finns alltid någon att fråga och jag har fått låna och testa utrustning. Väldigt trevligt! Det är också kul att få vara en ambassadör för Kitekalle och för sporten.

Vad är det du gillar med kitesurfing?
– Jag har seglat mycket och då har jag alltid tyckt att vind har varit lite läskigt. Men nu när jag börjat kitesurfa blir jag istället glad när jag ser att det blåser. Det är häftigt att drivas fram av naturens krafter. Jag älskar också stämningen runt kitesurfingen och att det går snabbt att se utveckling och framsteg. Jag vill gärna köra mycket och lära mig nya tricks. Sen är Kitekalle en bra gemenskap och ett väldigt härligt sammanhang. Det är kul att när man som jag är helt hooked får blir del av ett gäng som känner samma, och att man kan växa in i sporten tillsammans.

Vad gör du när du inte surfar?
– Jag har alltid älskat att vara ute och röra på mig, skulle väl säga att det är 90% av min själ. Just nu bor jag i Åre och då blir det mycket skidåkning, men jag springer också och sticker gärna ut på fjället och tältar. Men även när jag kommer in från en magisk dag i backen blir jag avis när jag ser någon som kitesurfar. Så det är en hård kamp mellan skidåkning och kite, avslutar Ingrid.