Möt teamrider Kaia Eichler
”Jag fastnade för Kitekalle-kulturen! Alla som är involverade sprider verkligen den kulturen vidare, så jag ser det som en ära att få vara teamrider.”

Kaia Eichler hade länge tänkt att hon ville börja med kitesurfing men inte riktigt tagit tag i det. Under en stressig period på jobbet gjorde hon slag i saken. När vi möts för intervjun har hon varit teamrider i en vecka.
– Det var när jag hade mycket på jobbet och ville göra något helt annat för att koppla bort tankarna som jag började kitesurfa. Jag visste att jag skulle gilla det eftersom jag älskar vatten och att vara aktiv utomhus. Så jag gick all in, berättar Kaia.

Kaia började genom att boka en kitesurfingkurs för att lära sig grunderna, men sen blev det paus ett helt år.
– Sommaren efter tog jag kurser igen och så åkte jag till Fuerteventura där jag kitesurfade varje dag. Det var bra för då lärde jag mig att åka ordentligt. Sen bokade jag ytterligare fem veckor utomlands för att surfa. Så jag har surfat en hel del utomlands, men mycket här hemma också.

Vad var det du fastnade för med kitesurfing?
– Det tar ju ett tag att lära sig, men jag lockades av hur alla pratade om att man blir ett med elementen. Och det är verkligen så, man är ett med naturen där ute på vattnet. Jag älskar den frihetskänslan och naturupplevelsen som jag får varje gång jag surfar. Dessutom kan man surfa nästan var som helst och det är en väldigt mångsidig sport. Det finns många olika grenar och du kan lära dig nya saker hela tiden. Plus att det är enkelt att utöva året om.

Kaia Eichler, teamrider

Apropå att surfa överallt så har du väl till och med skaffat en surf-van?
– Ja, och det gör att jag får ännu mer frihetskänsla! Jag upptäcker nya platser genom mitt surfande. Både surfen i sig och att jag tar mig till nya platser och möter nya människor ger mycket personlig utveckling. Det är väldigt utmanande och utvecklande både mentalt och fysiskt att lära sig och klara av nya saker.

Och nu är du också teamrider för Kitekalle?
– Precis! Niklas frågade om jag ville bli teamrider och jag tycker att gemenskapen är en stor del av kitesurfingen. Så möjligheten att bli del av ett stort team på Kitekalle kändes jättekul, det är ett riktigt härligt gäng. Jag fastnade för Kitekalle-kulturen! Alla som är involverade sprider verkligen den kulturen vidare, så jag ser det som en ära att få vara teamrider. Sen är North också ett grymt märke att köra med.
Vad har du för planer framöver?
– Allra helst jag bara kitesurfa hela tiden – på den nivån är det! Det är viktigt med balans och jag gör det jag gör för att jag tycker det är jätteroligt – både jobb och fritid. Kitesurfingen ger mig så mycket, som teamrider vill jag utvecklas och pusha mina gränser. Så planen är väl att fortsätta surfa, lära mig nya saker och umgås med sköna människor!