Monica Nydén hade yogat till och från i många år och SUP hade hon provat en gång. När möjligheten att kombinera de båda aktiviteterna i form av SUP-yoga uppenbarade sig tog hon den. Sen blev hon fast.
– Jag tycker yoga är fantastiskt skönt och SUP är roligt så jag ville prova. Det var en riktigt härlig upplevelse och nu är jag sugen på att köpa en egen bräda, säger Monica.

Hur gick tankarna när det var dags att ge sig ut på brädan?
– Jag brukar aldrig bli nervös men jag var verkligen skitnervös och pirrig. Men så fort jag kommit igång gick det över och jag tyckte det var jätteroligt, jättebra och jättehärligt! Jag tränar ganska mycket men hade världens träningsvärk efter första gången, det märks verkligen att man använder musklerna på ett helt annat sätt när man hela tiden måste hålla balansen på brädan.

Du har ju blivit stammis, märker du någon skillnad från gång till gång?
– Jag vågar ta ut rörelserna mer nu. Balansen blir ju sämre med åldern men jag känner mig mer och mer stabil på brädan för varje gång. Jag är inte nervös heller längre och tycker att det är en skön stund från början till slut.

Vad är det du gillar med SUP-yoga?
– Jag tycker om vatten och så tycker jag att yoga är väldigt bra för kroppen. Det är avslappning och meditation samtidigt som man använder kroppen på ett lugnt och skönt sätt. Det är härligt att vara ute på vattnet och det innebär också att du behöver vara fokuserad på det du gör. Du kan inte fundera på vad du ska laga till middag, då tappar du balansen – du är verkligen här och nu.

Varför tycker du att man ska prova SUP-yoga? 
– Det är väldigt vackert, lugnt och stilla på Laxön. Jag är så glad varje gång jag har möjlighet att gå på SUP-yogan. Det är en utmaning samtidigt som det verkligen är total avslappning att vara på brädan och höra vattnet klucka – en rolig och skön upplevelse på alla sätt och vis.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *
Enter Captcha Here :